Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в 156-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
    ...страничните джобове по вратите , като цяло няма къде да си оставиш кафе, ред бул или нещо такова , засега само мин.вода си държа до ръчната ( отзад също няма места за чашки кофти) - това не е ресторант
    ...скърцащите носачи - оправят се
    ...свирещите спирачки - оправят се
    ...гадното скърцане от тъблото - оправя се
    ...калпавата ел. инсталация - ъ?
    ...емблемата ми избледнява - нова
    ...дебитомер и ламбда сонда се сменят като маслото - не е вярно
    ...разхода ( но тук май се отнася за всяка кола ) просто градско гори адски много , а все пак карам 155 коня кола не 300. - всички бензинови коли в града горят толкова
    ...трябва да правя 3 маневри да завия на места , където 90% от колите си завиват без никакъв проблем - италиански темперамент
    Колега аз ти каза , че колата си ме кефи на 100% и още като я видях се влюбих в нея и я отнесох , просто има няколко дефекта на първо четене и така , верно е че носачите се оправят , но ето смених горни и пак си скърца трябва всички да се сменят да се слагат какви си там тампони , където на другите коли тези филми ги няма , ел.инсталацията според мен е тъпа , адски много неща ми изгоряха , а други загубиха напрежение и едвам светиха ( ходиш на електричар доста) , свирещите спирачки такива съм купил уш бяха най-хубавите, амаа ... Знам , че не е ресторант , аз като цяло и кафе не пия , тайче не ми трябват , обаче колата трупа черни точки пред хората , който се качи да се вози в колата , веднага ми го споменава , че немя къде си остави кафето. Маневреноста дори ми харесва , ефектно е да се въртиш по 3 пъти докато излезнеш от някъде . Сега за емблемите ще поспорим , просто са направени от некачествен материал, ясно е , че ако ги сменя , ще са като нови , обаче нали ако бяха по - качествени нямаше изобщо да ги барам ? А относно дебитомер и ламбда , ми то кажи речи всички коли ги имат , ама аз само за Алфа Ромео съм чувал да ги сменят собствениците изобщо( тука обаче може да идва от това , че сме фенове и най-малката неизправност я отстраняваме веднага).

Иначе до колегата , който каза , че мога да махна пепелника и да сложа примерно нещо за чашки , имаш ли идея как мога да го направя това
    Поздрави.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

-Липсата на поставки за чаши/бутилки 0,5л.
      -Махагоновият интериор(при наличие на текъв)
      -Скъпата подръжка
      -Датчикът за горивото(когато спра по наклон нагоре ми показва по-малко отколкото имам, а когато по наклон на долу - обратното)

Comment

Първоначално публикувано от misho_ Покажи съобщение
        -Скъпата подръжка
        -Датчикът за горивото(когато спра по наклон нагоре ми показва по-малко отколкото имам, а когато по наклон на долу - обратното)
        Не разбирам като кажете само скъпата подръжка ? Влез в 1 сайт за авто части , избери примерно едно АУДИ А4 , което е от нашия клас и виж колко му струват ремъците и ролките , мога да ти кажа , че подръжката си е много добре даже , просто като че ли се наблюдава , че ако колата е на 10-11 год. 99% дебитомера е отишал и ламбдата също , незнам това как стои с електрониката на АУДИ или някоя друга марка .
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
          Не разбирам като кажете само скъпата подръжка ? Влез в 1 сайт за авто части , избери примерно едно АУДИ А4 , което е от нашия клас и виж колко му струват ремъците и ролките , мога да ти кажа , че подръжката си е много добре даже , просто като че ли се наблюдава , че ако колата е на 10-11 год. 99% дебитомера е отишал и ламбдата също , незнам това как стои с електрониката на АУДИ или някоя друга марка .
          И там е същото!
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
            Сега за емблемите ще поспорим , просто са направени от некачествен материал, ясно е , че ако ги сменя , ще са като нови , обаче нали ако бяха по - качествени нямаше изобщо да ги барам ?
            Там е работата, че колкото са по-нови са толкова по-некачествени. Виждах две 159 на които са избледнели до неузнаваемост, а това е кола с доста години по-нова. Също така на една 147, на която емблемата отпред е сменяна преди две години от магазина, гледам вече е почнала да се прецаква. Спор няма, че при алфа са много ниско качество тези емблеми - с водни бои да ги нарисуваш със сигурност повече ще изкарат. Не мога да се сетя, ама за същото ми се оплака и друг колега с друга марка кола (не се сещам за каква ставаше дума) и изглежда това е тенденция.
            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от misho_ Покажи съобщение
              -Скъпата подръжка
              Смени я с голф там има и поставка за купа със супа и махагон няма,а и е ефтин за потдръжка!Тва с датчик нее ли на вяка кола или се бъркам?
              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Малко off - Уж темата е всеки да каже какво не харесва в колата си,а всяко второ мнение е от сорта ми купи си еди ква си,ми тва се оправяло,ма тва не било така,тц тва не е вярно... голфове молфове...всеки да си казва кво не харесва и тва е, другото май е излишно.
                156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Не ми хресва, че има недозавиване, отворът на багажника ограничава значително, махагона по таблото, който е пласмасов , но най-много не ми харесва, че съм я взел "втора ръка". Въпреки, че вече става въпрос за пари. Определено имайки възмойност ще си я взема нова, което разбира се е най-важното за това колко си харесваш колата!
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                    Малко off - Уж темата е всеки да каже какво не харесва в колата си,а всяко второ мнение е от сорта ми купи си еди ква си,ми тва се оправяло,ма тва не било така,тц тва не е вярно... голфове молфове...всеки да си казва кво не харесва и тва е, другото май е излишно.
                    Така е,но ми писна да слушам как нямало чашки.Колегата spe4elist е прав като ги критикува щот тва нее ресторант.Като ми се пие толкова кафе ще спра на някоя бензиностанция и ще пия!Мисля,че тва не е косур в колата.
                    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Мдааа това ,че няма поставка за чаша е наистина недостатък.
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                        Така е,но ми писна да слушам как нямало чашки.Колегата spe4elist е прав като ги критикува щот тва нее ресторант.Като ми се пие толкова кафе ще спра на някоя бензиностанция и ще пия!Мисля,че тва не е косур в колата.
                        Сега ми се размотават 2-3 бутилки мин.вода до ръчната , като набия спирачки отиват до лоста примерно, сега ако имаше някъде поставка щеше да е в уптроба , но пък самата конзола е направена спортно , така че тук съм съгласен малко , че поставки за чашки няма къде да се сложат , но определно си е + примерно пие ми се енергийна напитка , обаче неща да я изпия за 5 мин и да се кача в колата , качвам се оставям я на поставката и си карам и пийвам по малко от време на време .

Comment

Забравих да сподела нещо за 2,4JTD, на което му обърнах внимание чак оня ден. По празниците реших да се повозя малко като пътник на печката и направо се ядосах на тия гениални 'талянски мозъци. Незнам как може да измислят толкова неудачно място на това ECU? През цялото време го подритвах и е гадно долу в краката да ти се мота някаква кутия. Не знам при всички JTD-а ли е на това място, ама това е голяма недомислица.
                          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                            Забравих да сподела нещо за 2,4JTD, на което му обърнах внимание чак оня ден. По празниците реших да се повозя малко като пътник на печката и направо се ядосах на тия гениални 'талянски мозъци. Незнам как може да измислят толкова неудачно място на това ECU? През цялото време го подритвах и е гадно долу в краката да ти се мота някаква кутия. Не знам при всички JTD-а ли е на това място, ама това е голяма недомислица.
                            Да и при мен си е там, ама който се вози да му мисли аз само карам и лично на мен не ми пречи
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Най-гадното при алфите е недозавиването, че то и с пари не можеш да го оправиш, за разлика от другите проблеми.

Comment

1. Деформиращата се пластмаса на пасажерския аирбег.

А пък да Ви кажа, че по стегната италянска кола като интериор не съм карал.
                                Другите неща са бели кахъри....

Гледам че много често се споменава радиуса за завой. Май май има нещо вярно, но не е чак като камион

Comment

Working...
                                X